Oogmeting

Slingeroptiek oogmeting : Een regelmatig oogonderzoek is een belangrijke gezondheidscheck. Uit het onderzoek kunnen indicaties komen van andere medische aandoeningen. Slingeroptiek biedt haar klanten dit onderzoek gratis aan. Onze deskundige opticiens (ook optometrist genaamd) zullen de oogmeting afstemmen op uw situatie.

Slingeroptiek maakt de eerste keer een dossier aan op uw naam, als u bij ons langs komt. De eerste ogen test zal met hulp van z.g. non-contact tonometer gedaan worden. Met een non-contact tonometer worden er een paar lucht pufjes in uw beide ogen geblazen. De luchtpufjes kaatsen terug van uw oog. Dat is belangrijk voor meting van uw oogdruk. Een hoge oogdruk is een indicatie van een vroege fase van glaucoom. Dit is een aandoening die ernstige consequenties kan hebben voor uw zicht.

Wij gaan vervolgens een meting doen met behulp van z.g. autorefractormeter. Dit apparaat meet hoe goed uw ogen kunnen scherp stellen en geeft een eerste goede indicatie van uw zicht waarmee uw opticien aan de slag gaat. Daarna kan de lensmeter en de sterkte van uw huidige bril het bril voorschrift bepalen. Deze sterkte wordt vervolgens vergeleken met de resultaten van de oogmeting. Wij gaan ook meten hoeveel millimeter uw ogen uit elkaar staan. Verder gaan wij met gezichtsveldtest die controleert op ouderdomsblindheid.